Tuesday, June 29, 2021 at 9:34 AM

7 sikkerhedsråd til dig, der skal købe en brugt bil

content

Rigtig mange danskere køber hvert år en brugt bil – og med god grund. For der er gode handler at gøre ved at købe din bil brugt, enten hos en privat eller autoriseret bilforhandler. Men det er vigtigt, at du så også gør en god handel og ikke bliver snydt. Langt de fleste forhandlere har gode intentioner og en flot service, men alligevel hører man om folk, der snydes. Vi har samlet 7 råd, der beskytter dig mod snyd, når du skal købe en brugt bil. Tjek hjemmesidens sikkerhed Hvis du skal h

Rigtig mange danskere køber hvert år en brugt bil – og med god grund. For der er gode handler at gøre ved at købe din bil brugt, enten hos en privat eller autoriseret bilforhandler.

Men det er vigtigt, at du så også gør en god handel og ikke bliver snydt. Langt de fleste forhandlere har gode intentioner og en flot service, men alligevel hører man om folk, der snydes.

Vi har samlet 7 råd, der beskytter dig mod snyd, når du skal købe en brugt bil.

Tjek hjemmesidens sikkerhed

Hvis du skal handle via en hjemmeside, skal du sikre dig, at forbindelsen er sikker, og at dine kontooplysninger ikke kan blive brugt af andre.

Kig efter hængelåsen på browseren. Den viser, at siden er sikker. Hængelåsen kan have forskellige placeringer, alt efter hvilken browser du bruger. På nogle browsere findes den i adresselinjen, mens den hos andre er at finde i bunden af billedet.

Hængelåsen er et must, hvis du vil lave en sikker handel. Det betyder, at hjemmesiden er SSL-certificeret, og at alle oplysninger derfor krypteres.

Overvej om noget er for godt til at være sandt

Hvis noget virker for godt til at være sandt, så er det det nok også.

Sælges bilen til en overraskende lav pris, eller vil køberen have betalingen kontant?

Tænk dig om en ekstra gang og vær ikke bange for at spørge ind, hvis du synes, noget virker mistænkeligt eller underligt. Det vil aldrig kunne skade dig og vil måske kunne spare dig for mange penge og enormt dårlig oplevelse.

Hvis en specifik bil er 30-40% billigere end den samme model på resten af brugtvognsmarkedet, er der nok noget galt.

Hvilke præmisser vil du handle på?

Gør dig tanker om, hvordan du synes, det er rimeligt, handlen foregår. Skal du overføre noget, inden du får nøglerne til bilen? Og hvem skal betale eventuelle gebyrer?

Hvis du ved, hvordan du gerne vil handle, formindsker du også chancen for at gå fra handlen med en øv-følelse.

Undgå at betale kontant

Når du betaler kontant, vil din handel ikke kunne spores. Dermed har du intet bevis for, at handlen faktisk har fundet sted, og hvad gør du så, hvis din bil ikke kan køre dagen efter, du har købt den?

Dertil vil der fra 1. juli 2021 være en ny hvidvaskningslov, der kun tillader at betale 20.000 kroner kontant mod 50.000 kroner førhen.

Lav din research - tjek op på sælgeren

Ofte har du rig mulighed for at tjekke op på sælgeren via Trustpilot, anmeldelser og udtalelser. Virker sælgeren troværdig, eller har vedkommende flere dårlige sager?

En troværdig og god sælger vil have gode anmeldelser, som vil komme vedkommende til gode. Dette værktøj er bestemt værd at bruge, når du vil sikre din handel.

Brug en escrow service

Med en escrow service får du en neutral tredjepart, der sørger for en sikker handel. Pengene overføres til en sikret konto og frigives først, når du har modtaget bilen i den stand, du er blevet lovet.

Escrow servicen er også en fordel for sælgeren, som kan vide sig sikker på, at du har pengene og er en reel køber af bilen. Det giver en sikker handel for alle parter.

Vær opmærksom på forudbetaling

Det er ikke sikkert, at der er noget galt med at betale forud eller lægge et depositum. Men du bør alligevel undersøge handlen, hvis det er et krav. For når du først har betalt, er det nemt at blive taget ved næsen.

Især hvis du laver en udenlandsk handel og overfører penge til en anden konto i et andet land. Her er det tæt på umuligt at få pengene igen, hvis du er blevet snydt.

content
Læs her, før i underskriver en aftale med jeres håndværker
-  og spar jer selv for en potentiel dyr lærestreg. Det er en mulighed for at få forbedret jeres hjem af eksperter, men der er ingen tvivl om, at det også er en personlig risiko og vil teste jeres tillid til byggebranchen som helhed. PayProff vil gøre, for at hjælpe jer med at sikre en god oplevelse for både jer og jeres håndværkere. Står I og skal arbejde med en enterprisevirksomhed eller en enkelt håndværker, er det for første gang eller for fem-og-tyvende gang, så er processen stort set de

Read more
content
Så meget skal du betale i indskud til en lejebolig
Nu hvor de mange håbefulde unge har fået svar, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse eller ej, er lejeboligmarkedet atter brandvarmt. Har studiet adresse i København, eller drømmer du om at bo i en af de andre større danske byer, så kan du godt regne med, at indskudsbeløbet på din lejebolig bliver markant dyrere. Det kan for mange lejebolig søgende komme som noget af et shock, når man for første gang modtager en kontrakt med besked om, at man skal overføre mellem 50.000-100.000 kroner t

Read more